Baggrund for CSD
I 1989/90 begyndte Tove og Gerner Nielsen at undervise og calle Modern Western Square Dance i Nordjylland.
De var på daværende tidspunkt selvlærte; men fik stor hjælp fra nogle svenske Callere.
Desuden havde man også en "Erfaringsgruppe", som samledes ca. en gang om måneden for at hjælpe hinanden videre. Iblandt var der både undervisere indenfor Traditionel Square Dance, Dansk Square Dance og Modern Western Square Dance.
I 1991-93 lavede man nogle private Caller og Instruktør Kurser i Basic Square Dancing, og de blev ret så populære.
Dette medførte, at der den 05.03.1993 var indkaldt til et orienterende møde på Lufthavnsvej 10 i Nørresundby, hvor følgende deltog: Joan Clausen, Kaj Ø. Andersen, Asta Bredahl, Frank Trolle, Tove Nielsen, Gerner Nielsen, Carsten Toldbod.
Hensigten var at lave et alternativ til den bestående forening DACT. Den nye forening skulle arbejde for sammenhold og indbyrdes forståelse som en hjælp til alle Callere / Instruktører.
Den 02.04.1993 var der stiftende generalforsamling på Lufthavnsvej 10 i Nørresundby, og CSD blev en realitet
Hvem der deltog er uvist; men der må have deltaget mindst ni, idet den første bestyrelse m.v. netop bestod af ni, hvoraf tre dog ikke deltog på det orienterende møde; så mon ikke der har deltaget min. 12 personer?
Med etableringen af CSD blev kurserne videreført og udbygget af CSD, til det vi kender i dag.
Det viste sig at bære frugt; mange nye medlemmer er kommet til siden, og mange af de første medlemmer er stadig med.
På generalforsamlingen i 2002 blev Gerner Nielsen tildelt status som "Æresmedlem" / "Life Member" for hans initiativ og indsats gennem årene.
Gerner var formand i 6 år fra april 1993 til april 1999.
CSD - Callers' Society Denmark
- blev grundlagt af nogle entusiastiske callere i Nordjylland den 3. april 1993 som et alternativ til den eksisterende Caller Association, DACT (grundlagt 1989).
Medlemsantallet voksede hvert år fra starten indtil det toppede i 2002 med 134 medlemmer.
Pr. 30. april 2019 var der i alt 33 medlemmer i CSD.
Man kan blive medlem af CSD såfremt man enten caller, underviser eller på anden vis medvirker til udbredelsen af Modern Western Square Dance, som den udøves efter CALLERLABS anvisninger.
CSDs hovedforål er bl.a. at fremme og støtte interesserede callere i deres arbejde med Modern Western Square Dance.
Et andet formål er at arrangere relevante kurser for både begyndere og erfarne callere, samt at arbejde for en bedre forståelse og samarbejde blandt medlemmerne.
I 1995 besluttede CSD at blive associeret medlem af CALLERLAB - The International Association of Square Dance Callers - hvorfra vi løbende modtager informationer via nyhedsbrevet "Direction".
I årene 1998 og 1999 arbejdede CSD og DACT på et projekt, som eventuelt kunne føre til en fusion.Dette forsøg mislykkedes, men fra 1998 blev der dog indledt en vist samarbejde,således DACT medlemmer kunne deltage på CSDs Callers School til den samme pris - og v.v.
DACT blev siden lukket ned i 2001.
Den 6. november 2000 blev CSD's medlemsskab af DAASDC, Danish Association of American Square Dance Clubs, en realitet.
I forbindelse med DAASDC's dans ved generalforsamlingen i Svendborg i år 2000medvirkede 12 callere fra CSD sammen med to Svendborg klubcallere - tillige med en svensk caller.Siden da har CSD været repræsenteret på de årlige danske conventions.
CSD NewsLetter
blev etableret i 1993 - og blev udgivet fire gange årligt.Fra 2007 som elektronisk udgave i pdf-format.
Fra 2009 blev en interaktiv html-udgave lanceret.
Fra 2010 blev informationen så en integreret del af klubbens nye hjemmeside - med nogle artikler på dansk og andre på engelsk.
CSD's Caller Kurser
har gennem årene haft mange deltagere på kursus - med bl.a. følgende Caller Coaches:
CSD's Callerparade
er igennem mange år blevet afholdt på Himmerlandsfondens Kursus- og Feriecenter i Tranum Strand blot 2.500 meter fra Vesterhavet i Jammerbugten.
I 1996 blev arrangementet overtaget af CSD efter ISDC (International Square Dance Camp).
I 2007 blev arrangementet flyttet til Stoholm Fritids og Kulturcenter, således ønsket om parketgulve i alle dansesale kunne opfyldes.
I 2010 blev Callerparaden atter afholdt på Tranum Strand, hvor gulvene nu var blevet renoverede.
Arrangementet var en årlig begivenhed i forbindelse med Påsken, og der deltog typisk ca. 20 callere og et sted imellem 100 og 200 dansere.
Danseprogrammerne var M, P, A1 og A2 og det blev afviklet med 2 dages Square Dance med en Trail End Dance samt et After Party med levende musik.
Callerparaden var stedet, hvor helt nye og nyere callere deltog sammen med de mere erfarne callere for at calle hele dansen. Nye callere fik her lejlighed til at calle deres første rigtige dans, og alle havde det rigtig sjovt - både callere og dansere.
Mange deltog år efter år - og dansen var så populær, at man gerne skulle booke sin plads måneder i forvejen.
Callerparaden er ikke blevet afholdt siden 2010.
Callers' Event
I 2014 lanceredes et "mix" af tidligere tiders Callerparade og Callertræning - med det nye navn Callers' Event.
Bestanddelene i Event'et er dels en række "sessions" med relevante emner for de deltagende callere - og dels et 5 timers Dance Event, hvor de deltagende callere "optræder" for alle, der deltager i Dance Event'et.
Callers' Event blev afholdt første gang i juni 2014 på Jels Motel og Sportscenter i det sydlige Jylland.
I 2015 og 2016 blev ideen forsøgt genoptaget, men da der var kun viste sig ganske få interesserede, blev det droppet.